kolmapäev, 4. mai 2016

Kaheksas päev. Põrgukatlas

Tänane päev esitas juba tõsisema väljakutse. Foreca järgi oli sooja +27 kraadi ja tuult 1m/s. Ma ei kujuta ette, mis see kuumus päikese käes veel olla võis ja tuulest sai metsas ja majade vahel ainult unistada. Esimesed 5 km läbisime lõputut Vigo linna. Nagu ikka ühtegi noolt polnud näha, Google maps vedas meid jälle välja. Loomulikult hüppas ligi abivalmeid kohalikke, kes ikka väga elavad kaasa Santiagosse teel olevatele ränduritele. Kui lõpuks linnast välja saime oli kell 11 ja päike täisvõimsusel küpsetamas. Rada algas korraliku tõusuga.
See eest järgmised 8km kulges kõik aeg selle mäe jalamil, esialgu läbi põrgupalava küla ja siis algas kosutavat varju pakkuv kergliiklustee metsa vahel, mis oli tihedalt kasutuses jooksjate, jalgratturite ja kõndijate poolt. Vaated loomulikult jällegi vaimustavad. 
Hola!
Palun väga, maha jäetud miljonivaatega maja.
Üks suur kala tahtis mind ära süüa. Kuumus hakkab juba mõjuma...
Kohaliku kooli staadion on kaetud betoonist katusega, muidu need vaesed kohalikud lapsed ei jõuakski selles palavuses  sporti teha.
Metsa vahel jälle tuju hea.

17 km pärast jõudsime Redondelasse. Sellega lõppes meie rannikutee ja saime kokku Portugali teega.  Teele ilmus kohe rohkem nooli ja rändurite eest hoiatavad liiklusmärke. Meie hotellini jäi veel 8 km. Jälle läbi külade
ja metsade

Ühed väga väsinud ränduri jalad.
Rännakule tulles oli meil ettekujutus, et sellest saab üks suur mõtterännak. Tegelikult on olnud nii, et sellest on kujunenud üks korralik mõttepaus. Siin ei mõtle millegile, ei minevikule,  ei olevikule ega tulevikule. Valitseb mõttevaikus,  mis on täiesti erakordne nähtus, vähemalt minu puhul. See on täielik puhkus vaimule, vaated ja elamused on kosutavad hingele ja füüsiline keha, see meie maine taak, saab vatti nii et vähe pole. Füüsiliselt on see ikka päris paras katsumus ja minu sügavaim lugupidamine kõigi vastu, kes selle tee läbi teinud on.















2 kommentaari:

  1. Kalveril hakkavad ka jalad laiali vajuma :) maja on äge, võiks kohe sisse kolida, miks edasi minna :) aga need teie naljanäod kõige selle juures viitavad vist ohtrale veinile :)

    VastaKustuta