reede, 6. mai 2016

Kümnes päev, maailma lõpp ei ole enam kaugel

Vihma sibistas terve öö ja hommikul lasi aina edasi. Foreca lubas kella kaheks vihmale vahe sisse teha, aga ega me siis niikaua oodata viitsinud. Sooja on 16 kraadi, aga keebiga hakkab jube palav, nii et mõne aja pärast koorisin endalt pusa maha ja olin keebi all särgi väel. Selline vihmasabin keebil, mõnusalt roheline loodus ja värske õhk tekitasid laulupeo rongkäigul olemise tunde. Oli mõnus Eestimaa suve meenutav ilm.
Kalver tegi sõprust kohalike kitsedega ja söötis neile aia vahelt mahlakamaid lehti. Kitsed olid vist suht näljas, läksid lehtede pärast lausa puksima. 

Täna kohtasime teel jälle palju rändajaid. Astuma hakates möödusime hispaania kolmikust. Neist üks naine rääkis jube valju häälega, mõtlesin, et neist peaks küll kaugemale saama, ei viitsi seda lärmi kuulata, mõne kilomeetri pärast avastasin, et nad on meil päris kanna peal, aga täiesti vait, ju siis oli raske. Maha saime nad raputada peale 5 km, kui üks kohvik teele jäi. 

Kohe esimestel kilomeetritel trehvasime eilse neiuga, kellega kolmel korral kohtusime. Panime talle nimeks Rakett. Oli ühe puu all laada lahti löönud, asjad kõik laiali. Kalver küsis, kas kõik on korras. Oli küll, ta vahetas riideid. Rakett lasi meist jälle mööda umbes 12 km paiku. Ja meie omakorda temast, kui ta järjekordse puhkepausi tegi. Hakkas just oma märkmikusse midagi kirjutama, ju tahtis lisada ka oma blogisse kahe Eesti kulgeja kohta. Ma usun, et me kohtume homme veel.
Nagu ikka - kirikud ja surnuaiad. 

Täna oli kõige lühem ots - Caldas de Reis linnakesest Padronisse, kokku tuli 19 km. 
Kokku on kõnnitud 241 km!!!  Homme peaks olema veel 25km. Mitte ei saa aru, kuidas see Portugali tee 240 km olla saab, kusagil ei olnud kirjas, et ranniku tee oleks 26 km pikem. 
Tagantjärgi võin öelda, et paras astumine oleks 20 km päevas, siis jätkub veel lusti õhtul ringi vaadata ja kohalikku elu nautida. Teel olles peab pidevalt  vahtima ainult oma jalgade ette, tee on konarlik ja jalad on kõndija kallim vara. 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar